Het Nederlandse paradressuurteam is Europees kampioen geworden in de landenwedstrijd. In het Duitse Riesenbeck noteerden Demi Haerkens, Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Sanne Voets de hoogste totaalscore. Daarmee prolongeerde het viertal de Europese titel uit 2019.

De 25-jarige Haerkens uit Helmond noteerde samen met haar paard Daula de hoogste score van alle ruiters in de teamtest: 79,730%. Voets (36, Berghem) en haar Demantur kwamen tot 76,460%, Hosmar (55, Haarle) en Alphaville noteerden 76,447%. Het resultaat van Krijnsen (34, Enschede) en Rosenstolz werd als minste score (71,767%) ‘weggestreept’ uit de einduitslag.

Al voor Voets (foto) als laatste ruiter in actie kwam, was de Nederlandse ploeg al niet meer te achterhalen door de concurrentie. Een topscore van Haerkens had daarin een belangrijke bijdrage. De 79,730% was goed voor een wereldrecord. Nooit eerder scoorde een paradressuurcombinatie hoger in de teamtest. ‘Dit is echt geweldig’, glunderde Haerkens na afloop. ‘Ik had niet verwacht dat we na drie starts al goud zouden hebben. Het was gewoon genieten tijdens de proef. We hebben nergens iets laten liggen.’

Vrije kür
Achter het Nederlands team ging het zilver naar Duitsland, brons was voor Groot-Brittannië. De vier Nederlandse paradressuurcombinaties komen morgen voor de laatste keer in actie tijdens de EK in Riesenbeck. Dan staat de vrije kür op muziek op het programma.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.