Parasnowboardster Lisa Bunschoten is in het Spaanse La Molina wereldkampioen geworden op de snowboardcross. Voor de 27-jarige Nederlandse was het alweer haar vijfde wereldtitel. Ook op de WK’s van 2017 en 2019 was Bunschoten de beste in deze discipline.

Bunschoten, uit Zuidoostbeemster, gold vooraf als grote favoriete voor de wereldtitel op de snowboardcross. In de kwalificaties klokte ze dan ook de snelste tijd. In de finale, een rechtstreekse race tegen drie concurrenten, kwam ze als eerste over de finish. Het zilver ging naar de Zwitserse Romy Tschopp, brons was voor Nina Sparks uit Groot-Brittannië.

Uitgeschakeld
Bunschoten, die boardt met een onderbeenprothese, komt komende week ook nog in actie op de banked slalom. Dat geldt ook voor Chris Vos (25) en Dean van Kooij (20). Zij wisten zich op de snowboardcross niet te mengen in de strijd om de medailles. Vos werd achtste, Van Kooij werd in de kwartfinale uitgeschakeld. Samen komen Vos en Van Kooij morgen ook nog in actie in de teamwedstrijd van de snowboardcross.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Gisle Johnsen


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf maart is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.